Beleef een dagje Antwerpen in 1600

Beleef een dagje Antwerpen in 1600

400 jaar terugreizen in de tijd? Deze zomer kan het in Antwerpen. Tijdens de expo en het stadsparcours ‘Goddelijke interieurs’ stappen bezoekers met beide voeten in de geschiedenis uit de tijd van Rubens.

In het Museum Mayer van den Bergh bieden prachtig geschilderde kerkinterieurs een unieke kijk op het dagelijkse leven van toen. Ontdek hoe de kerk werd gebruikt om te netwerken, te feesten, te bedelen, te treuren of te onderhandelen. De bevoorrechte getuige was de architectuurschilder; een fotograaf-avant-la-lettre.

De expo stopt echter niet aan de deuren van het museum. Een gratis app leidt de bezoeker door de Antwerpse straten langs een parcours van kerken en laat hem ervaren hoe die er eeuwen geleden uit zagen. De wandeling houdt niet alleen halt bij de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Sint-Carolus-Borromeuskerk en de imposante Sint-Jacobskerk, via 3D-technologie worden ook allang verdwenen kerken weer tot leven gebracht.       

Met Goddelijke interieurs worden de poorten van de 17de-eeuwse kerken wagenwijd opengegooid en ontdekt u Antwerpen in de tijd van Rubens. Een ticket voor de tentoonstelling kost € 8 én geeft ook toegang tot alle kerken op het parcours. Met dit ticket bezoekt u ook de vaste opstelling van het Museum Mayer van den Bergh, waar de ‘Dulle Griet’ van Pieter Bruegel de Oude een niet te missen topstuk is.

Praktisch

Expo ‘Goddelijke interieurs. Stap binnen in kerken uit de eeuw van Rubens’

Van 17 juni t/m 16 oktober 2016

Van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Gesloten op maandag

 

Museum Mayer van den Bergh, Lange Gasthuisstraat 19, 2000 Antwerpen

Tickets: € 8/6

Toegankelijkheid

De tentoonstellingsruimte ligt op de eerste verdieping en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s. De permanente opstelling is deels toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

 

 

Contacteer ons
Nadia De Vree Stad Antwerpen
Over Museum Mayer van den Bergh

De wondermooie collectie waarmee u kennis maakt in dit intieme museum, is het levenswerk van één man: Fritz Mayer van den Bergh, een visionair met een feilloos gevoel voor kunst.

Tijdens zijn korte leven (1858-1901) verzamelt hij een gevarieerde en uitzonderlijke collectie kunst, voornamelijk uit de Nederlanden, van de 14de tot de 16de eeuw. Hij reist intensief en verwerft in binnen- en buitenland topstukken die op dat moment aan de aandacht van anderen ontsnappen. De wereldvermaarde Dulle Griet, van Pieter Bruegel de Oude, koopt hij in 1894 op een Keulse veiling, voor omgerekend €12,50. Na zijn vroegtijdige dood bouwt zijn moeder, Henriette van den Bergh, dit sfeervolle museum in hartje binnenstad. Waar wij tot op vandaag van het levenswerk van gepassioneerd kunstverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh kunnen genieten.

Museum Mayer van den Bergh in beeld

Met de steun van:

Met de steun van Toerisme Vlaanderen

Museum Mayer van den Bergh
Lange Gasthuisstraat 19
2000 Antwerpen