Conversations: hedendaagse en historische meesters in gesprek

Perspreview op 8 november om 11 uur in Museum Mayer van den Bergh

Op 10 november opent de expo ‘Conversations. Hedendaagse en historische meesters in gesprek’. Werken van 15 hedendaagse kunstenaars prijken naast hun historische voorgangers. Onder meer Bram Demunter, Jonathan Meese, Dennis Tyfus en Rinus Van de Velde creëerden speciaal voor deze expo nieuw werk. Het resultaat is een spannende conversatie tussen oude en nieuwe kunst in het sfeervolle interieur van Museum Mayer van den Bergh.

 

De pers wordt vriendelijk uitgenodigd op de preview op woensdag 8 november

om 11 uur in Museum Mayer van den Bergh

 

Programma:

  • Verwelkoming door Carl Depauw, directeur
  • Rondleiding in de expo in aanwezigheid van enkele kunstenaars
  • Broodjeslunch

Gelieve uw aanwezigheid te ​ bevestigen:

Nadia De Vree

Perscommunicatie Cultuur, Stad Antwerpen

Hedendaagse kunstenaars gaan in gesprek met de unieke verzameling van de negentiende-eeuwse kunstliefhebber Fritz Mayer van den Bergh. De nieuwe expo (10.11.23-3.3.24) is een samenwerking met Tim Van Laere Gallery en toont werk van Bram Demunter, Marcel Dzama, Adrian Ghenie, Kati Heck, Leiko Ikemura, Edward Lipski, Jonathan Meese, Ryan Mosley, Inès van den Kieboom, Muller Van Severen, Tobias Pils, Ben Sledsens, Dennis Tyfus, Rinus Van de Velde en Tal R.

Website preview
Conversations
15 hedendaagse kunstenaars kijken naar de collectie van Fritz Mayer van den Bergh en gaan in dialoog met eeuwenoude schilderijen, ingetogen beeldhouwwerk en rijkelijke retabels. Een intrigerende blend van oud en nieuw waarbij je met hernieuwde blik kijkt.
Museum Mayer van den Bergh

 

 

 

Over Museum Mayer van den Bergh

De wondermooie collectie waarmee u kennis maakt in dit intieme museum, is het levenswerk van één man: Fritz Mayer van den Bergh, een visionair met een feilloos gevoel voor kunst.

Tijdens zijn korte leven (1858-1901) verzamelt hij een gevarieerde en uitzonderlijke collectie kunst, voornamelijk uit de Nederlanden, van de 14de tot de 16de eeuw. Hij reist intensief en verwerft in binnen- en buitenland topstukken die op dat moment aan de aandacht van anderen ontsnappen. De wereldvermaarde Dulle Griet, van Pieter Bruegel de Oude, koopt hij in 1894 op een Keulse veiling, voor omgerekend €12,50. Na zijn vroegtijdige dood bouwt zijn moeder, Henriette van den Bergh, dit sfeervolle museum in hartje binnenstad. Waar wij tot op vandaag van het levenswerk van gepassioneerd kunstverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh kunnen genieten.

Museum Mayer van den Bergh in beeld

Met de steun van Vlaanderen

Contact

Lange Gasthuisstraat 19 2000 Antwerpen

+32 3 338 81 88

[email protected]

www.museummayervandenbergh.be