Jeroen Olyslaegers verwelkomt boeiende gasten bij de Dulle Griet

Jeroen Olyslaegers verwelkomt boeiende gasten bij de Dulle Griet

1 maart in Museum Mayer van den Bergh

Writer in residence en Bruegelfan Jeroen Olyslaegers praat op 1 maart 2019 van 18 uur tot middernacht met vijf bekende gasten over Dulle Griet. Olyslaegers duikt achtereenvolgens met Anne-Mie Van Kerckhoven, Jan Lampo, Michiel Hendryckx, Tine Meganck en Wim Helsen in de wereld van Dulle Griet. Daarna brengt Olyslaegers in alle beslotenheid de nacht door bij het helletafereel. Tickets kosten 8 euro en zijn vanaf vandaag beschikbaar.

Jeroen Olyslaegers, die sinds zijn kindertijd gefascineerd is door Dulle Griet, gaat met vijf bekende gasten in gesprek over de betekenis en de bijzonder actuele gelaagdheid van Bruegels’ mysterieuze werk. Beeldend kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven, historicus en auteur Jan Lampo, fotograaf Michiel Hendryckx, Bruegelexperte Tine Meganck en  theater- en tv-maker Wim Helsen komen op 1 maart tussen 18 uur en middernacht een bezoek brengen aan Olyslaegers en Dulle Griet.

Bezoekers kunnen één of meerdere gesprekken bijwonen. De gesprekken starten om 18, 19, 20, 22 en 23 uur en tickets kosten acht euro per gesprek. Voor elke sessie zijn 30 plaatsen beschikbaar. In navolging van Fritz en Henriëtte Van den Bergh biedt het museum de bezoekers als opwarmer of afsluiter een perfect kopje thee van een theesommelier aan. Een avondbezoek aan het museum is inbegrepen. Om middernacht sluit het museum de deuren en brengt Olyslaegers in alle beslotenheid de nacht door bij Dulle Griet.

Praktisch

  • Een avond met Dulle Griet
  • Museum Mayer van den Bergh
  • Vrijdag 1 maart tussen 18 uur en middernacht
  • Bezoekers kunnen één of meerdere gesprekken bijwonen en voor elke sessie zijn 30 plaatsen beschikbaar.

 

  • 18 uur: Anne-Mie Van Kerckhoven
  • 19 uur: Jan Lampo
  • 20 uur: Michiel Hendryckx
  • 21 uur: pauze
  • 22 uur: Tine Meganck
  • 23 uur: Wim Helsen

 

Contacteer ons
Nadia De Vree Perscoördinator Musea en Erfgoed, Stad Antwerpen
Nadia De Vree Perscoördinator Musea en Erfgoed, Stad Antwerpen
Over Museum Mayer van den Bergh

De wondermooie collectie waarmee u kennis maakt in dit intieme museum, is het levenswerk van één man: Fritz Mayer van den Bergh, een visionair met een feilloos gevoel voor kunst.

Tijdens zijn korte leven (1858-1901) verzamelt hij een gevarieerde en uitzonderlijke collectie kunst, voornamelijk uit de Nederlanden, van de 14de tot de 16de eeuw. Hij reist intensief en verwerft in binnen- en buitenland topstukken die op dat moment aan de aandacht van anderen ontsnappen. De wereldvermaarde Dulle Griet, van Pieter Bruegel de Oude, koopt hij in 1894 op een Keulse veiling, voor omgerekend €12,50. Na zijn vroegtijdige dood bouwt zijn moeder, Henriette van den Bergh, dit sfeervolle museum in hartje binnenstad. Waar wij tot op vandaag van het levenswerk van gepassioneerd kunstverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh kunnen genieten.

Museum Mayer van den Bergh in beeld

Met de steun van:

Met de steun van Toerisme Vlaanderen

Museum Mayer van den Bergh
Lange Gasthuisstraat 19
2000 Antwerpen